XLR kabels

4 producten

XLR kabels

Actieve filters

XLR kabels

Professionele XLR audio-videokabels worden gebruikt om apparaten met accessoires te verbinden. Afhankelijk van hun type kunnen deze connectoren een verschillend aantal contacten hebben - 3, 4, 5 en 6. In het geval van hifisystemen worden ze alleen gebruikt voor symmetrische verbindingen. Dit type signaal biedt vooral grotere weerstand tegen verschillende soorten van mechanische storingen.

XLR-kabels worden voornamelijk gebruikt om symmetrische geluidssignalen op microfoon- of op lijnniveau over te brengen. Ze worden ook gebruikt om een ​​digitaal stuursignaal te verzenden, een koptelefoon aan te sluiten en om vermogen over te dragen. De gepresenteerde XLR-kabels hebben een uitstekende mechanische kwaliteit.

Als er sprake is over XLR-standaard zijn alle stopcontacten en stekkers voorzien van een speciaal type vergrendeling. Ze bieden voldoende bescherming voor connectoren en voorkomen dat de kabel per ongeluk wordt losgekoppeld. XLR-stekkers en stopcontacten zijn verkrijgbaar in zowel vrouwelijke als mannelijke versies. Sommige interfaces gebruiken ook combo-aansluitingen.