• Aanbieding!
  Dali OBERON 3 boekenplank luidspreker
  Dali OBERON 3 boekenplank luidspreker
  Dali OBERON 3 boekenplank luidspreker
  Dali OBERON 3 boekenplank luidspreker
  Dali OBERON 3 boekenplank luidspreker

  Dali OBERON 3 boekenplank luidspreker

  € 698,00€ 358,00 Prijs per paar

  € 349,00€ 179,00 Prijs per stuk

  BTW inbegrepen
  Bespaar € 340,00

  De laagste prijs afgelopen 30 dagen voor de huidige aanbieding: € 349,00 € -170,00

  Laagste prijs in de laatste 30 dagen

  Kleur :
  Aantal :

  Niet op voorraad

  20.05.2024

  Bestel nu en krijg geleverd met voorrang. Wij zullen contact met u opnemen om het product te leveren wanneer het beschikbaar is.

  Dit product is een demo model
  Voor meer informatie, bel +31 70 205 5485

  De OBERON 3 luidspreker van Dali is een echte traktatie voor degenen die hun geld voor eens en voor altijd willen investeren. Het is een solide gebouwde eenheid die vele jaren intact zal blijven. De behuizing is van gecertificeerde materialen gemaakt die aan strenge normen voldoen.

  • Tot 5 jaar garantieTot 5 jaar garantie
  • Gratis levering!Gratis levering!
  • 45 dagen retourbeleid45 dagen retourbeleid

  OBERON 3 combineert het beste van twee werelden. De afmetingen van de kast zorgen voor een optimale balans tussen algehele basprestaties en een compact ontwerp dat voor kleinere kamers is geschikt, discrete audio-opstellingen of montage aan de wand. De OBERON 3 combineert het grote geluid van een vloerstaande luidspreker met het compacte ontwerp van een boekenplank luidspreker en zal op elke standaard of plank goed tot zijn recht komen.

  Met de lancering van de DALI OBERON luidsprekerserie hebben we de beste elementen uit onze huidige luidsprekers genomen en deze tot een serie gecombineerd die een uitstekende geluidskwaliteit, een elegant design en veelzijdigheid in gebruik biedt. De ultralichte soft dome-tweeter van 29 millimeter is perfect afgestemd op de 7 inch houtvezelwoofer (gebaseerd op SMC) om een indrukwekkende hoge toon, een gedetailleerd en expressief middengebied en een verrassend consistente en precieze bas te leveren.

  OBERON 3 kan eenvoudig in elke ruimte worden geïntegreerd. Zowel de materialen voor de constructie van de driver als de geometrie die in de OBERON 3 worden gebruikt, zijn gekozen om een brede geluidsspreiding in de luisterzone te bereiken. Dezelfde principes werden op het ontwerp van de crossover toegepast.

  Hierdoor ervaart u een goed geïntegreerd geluid, zelfs wanneer u onder een aanzienlijke hoek buiten de as luistert. Dit is belangrijk omdat u zelden recht voor de luidspreker zit wanneer u naar muziek luistert. Een bijkomend voordeel is dat harmonische vervorming en frequentievervorming aanzienlijk worden verminderd, aangezien deze altijd sterker zullen zijn bij het luisteren op de as. Dit is ook de reden waarom alle DALI-luidsprekers zo zijn ontworpen dat ze niet onder een hoek direct op de luisteraar gericht hoeven te staan.

  Lage tonen

  De OBERON 3 luidspreker is uitgerust met een 7 inch woofer met laag verlies, dezelfde als in de OBERON 7. De woofer is geoptimaliseerd door het gebruik van nieuwe houtvezel-membranen, die een uitstekende weergave van het delicate middengebied en het lage frequentiegebied mogelijk maken - net als alle andere door DALI gefabriceerde drivers. De diafragma's zijn vervaardigd van fijnkorrelige pulp, versterkt met houtvezels om een stijve, lichte en goed belastbare structuur te creëren. In combinatie met een surroundring met laag verlies en een spiderophanging reproduceert het diafragma alle microdetails van het geluid in het signaal - ongefilterd en met hoge precisie.

  Wij hebben voor een transducer met een 7-inch diafragma gekozen, dat 15% meer oppervlakte heeft dan de gebruikelijke 6½-inch diafragma's. Door het grotere diafragmaoppervlak is er minder spoelexcursie bij hetzelfde geluidsdrukniveau vergeleken met 6½ inch woofers. Dit maakt ook een hoger maximaal geluidsdrukniveau mogelijk, waardoor de muzikale dynamiek naadloos kan worden weergegeven.

  Het membraan is met een rubberen omhulsel bekleed, dat werd om zijn zachte, zeer soepele eigenschappen gekozen. Dit zorgt voor een vrije beweging van het membraan met een zeer laag dempingseffect en stelt de magnetische aandrijving in staat de beweging van het membraan volledig te controleren.

  SMC

  Door het gebruik van SMC-technologie in de OBERON 3 luidspreker wordt de mechanische vervorming ten gevolge van hysteresis en wervelstromen aanzienlijk verminderd. Deze gecombineerde verbeteringen in het magnetische aandrijfsysteem resulteren in een aanzienlijke vermindering van de mechanische vervorming. Hierdoor kan de OBERON 3 luidspreker gedurende langere perioden luistergenot verschaffen, met een ontspannen middenbereik en een verrassende hoeveelheid detail in zijn prijsklasse.

  De magnetische aandrijving bestaat uit een grote ferrietmagneet die een overdrive omringt die is gemaakt van een unieke combinatie van ijzer en SMC. Door ijzerferriet te gebruiken voor de basis van de overdrive, krijgen we het voordeel dat het negatieve effect van het ijzer wordt geminimaliseerd, waardoor een 10 mm SMC schijf in de omgeving van de overdrive overblijft, die precies in het midden van de werkzone van de 4-laagse spoel wordt geplaatst. Deze plaatsing maximaliseert het effect van het SMC in de werkomgeving van de spoel, wat in een veel stabieler magnetisch veld resulteert.

  Hoge tonen

  Het grote diafragmagrootte betekent dat de tweeter een hogere geluidsdruk genereert met minder uitslag, waardoor de beweging van de spoel tot een strikt minimum wordt beperkt.

  De nieuwe ultralichte 29 mm soft dome tweeter die in de OBERON 3 wordt gebruikt, is door DALI vervaardigd en speciaal voor de OBERON-serie ontwikkeld - waarbij beproefde technologieën uit onze bestaande DALI-serie met nieuwe eigenschappen zijn gecombineerd.

  Het bovenmaatse 29 mm membraan is op een ultra-lichtgewicht gevlochten membraan gebouwd en is verder voor een grotere bandbreedte in het frequentiedomein geoptimaliseerd. Dit zorgt ervoor dat de midrange driver en tweeter optimaal samenwerken, waardoor een evenwichtig, ongedwongen en zeer coherent bovenmiddenbereik ontstaat. Vergeleken met de meeste soft dome-tweeters op de markt is het DALI-dome-materiaal lichter dan de helft van het gewicht van concurrerende ontwerpen (0,060 mg/mm2).

  De frontplaat rond de tweeter is ontworpen met een vergelijkbare geometrie als de drivers in de OPTICON en RUBICON modellen om optimale werkingsomstandigheden voor de zachte koepel te creëren. Het doel is een uitgebreide frequentierespons met een brede dispersie en een geringe kleuring te combineren.

  Obudowa

  Met de OBERON serie, presenteert DALI een compleet nieuw front rooster ontwerp. De nieuwe afgeronde frontgrill geeft de luidsprekerserie een lichtere en modernere look. "Mountain Grey" is de standaardrooster die wordt geleverd bij lichte afwerkingen (White en Light Oak), terwijl "Shadow Black" standaard wordt geleverd bij donkere afwerkingen (Black Ash en Dark Walnut). Voor een volledig witte look is de 'Marshmallow White'-rooster ook verkrijgbaar, als accessoire.

  De OBERON 3 luidsprekerkast is gemaakt van CNC-bewerkt MDF met een hoge dichtheid - bekleed met zorgvuldig geselecteerd, hoogwaardig vinyl. De OBERON 3 kast maakt gebruik van een zeer stabiele constructie met solide verstevigingen aan de binnenzijde van de kast ter versteviging. Dit draagt bij tot de stijfheid en maakt resonantie in de behuizing vrijwel onmogelijk.

  Om de tijdsynchronisatie te optimaliseren zijn de luidsprekers van akoestisch dempingsmateriaal voorzien langs de zijkanten, boven- en onderkant van de kast. Hierdoor ontstaat een directer contact tussen de woofer en de baspoort. Het resultaat is een preciezere bas en meer "attack" in het middengebied.

  De baspoorten zijn aan de achterzijde van de OBERON 3 luidsprekerkast geplaatst, waardoor de integratie in de ruimte wordt geoptimaliseerd door gebruik te maken van de wand om de basprestaties te verbeteren.

  Belangrijkste kenmerken

  • Frequentiebereik (±3 dB): 47 - 26 000 Hz
  • Gevoeligheid (2.83V/1m): 87 dB
  • Nominale Impedantie: 6 Ω
  • Maximaal Volume: 108 dB
  • Aanbevolen Wattage Versterker: 25 – 150W
  • Scheidings Frequentie: 2400 Hz
  • Tweeter: 1 x 29mm Soft Dome
  • Lage Frequentie Drivers: 1 x 7 inch
  • Constructie Behuizing: Bass Reflex
  • Bass Reflex Afstemmings frequentie: 49 Hz
  • Aansluiting Terminals: Single-Wire
  • Aanbevolen Plaatsing: standaard of boekenplank
  • Aanbevolen afstand van de achterwand tot de achterkant van de luidspreker: 5 – 50 cm

  Dali OBERON 3 luidsprekers hebben tot 5 jaar garantie !!!

  DALI
  OBERON3WHITE
  2024-05-20

  Data sheet

  Garantie
  24 maanden
  Verlengde garantie
  60 maanden

  Specifieke referenties

  ean13
  5703120109473
  Nieuw
  Lees meer

  Klanten die dit product hebben gekocht, kochten ook:

  10 andere producten in dezelfde categorie: